Lijn

Windsurfspot Strand Horst

Strand Horst is dé surfspot van Midden-Nederland. Deze unieke, ondiepe- en vlakwater locatie aan het Wolderwijd (Randmeren) is voor veel watersporters de ideale plek om te kitesurfen, windsurfen en suppen.

Strand Horst biedt u een breed scala aan activiteiten. Wat dacht u van fietsen, wandelen, windsurfen, kitesurfen of Expeditie Veluwe spellen? Ook heeft Strand Horst diverse horecapunten waar u terecht kunt voor lekkere versnaperingen.

Strand Horst ligt in Ermelo en Harderwijk en heeft verschillende zandstranden, ligweiden en voorzieningen voor een dagje uit. Vanuit Harderwijk is Strand Horst goed te bereiken met de fiets via een schitterende fietsroute langs het water. Ook vanuit Ermelo kunt u gemakkelijk fietsen naar Strand Horst.

Door de centrale ligging aan de A28 is de locatie uitstekend bereikbaar met de auto. Daarnaast heeft Strand Horst een jachthaven en kunt u per fiets of lopend met het pontje naar Zeewolde in Flevoland.

De wind

De wind is echter vrijwel altijd een beetje vlagerig op Strand Horst, omdat de spot omringd is door bebouwing en bossening. Wanneer je echter iets verder van de kust vaart heb je hier nog maar weinig last van. Door de bebouwing en bebossingen is er dan wel weer weinig tot geen golfslag wat het surfen dan wel weer een stuk soepeler maakt.

Ook heeft Strand Horst voldoende plek om je windsurf- of kiteset op te kunnen tuigen. Er zijn meerdere zandstrandjes en open grasvelden om dit te kunnen doen. Van de slagboom tot aan het gebouw van Telstar Beach is het gebied voor de kitesurfers. Vanaf het gebouw van Telstar Beach tot aan de bebossing in Harderwijk is voor windsurfers. Op deze manier hebben kite- en windsurfers vrijwel geen last van elkaar en kan iedereen veilig het water op.

Met welke windrichtingen kan je varen bij Strand Horst?

Met vrijwel elke windrichting kan er gevaren worden op Strand Horst. Noord, Noordwest en West zijn echter de beste windrichtingen. Wij raden beginnende surfers het echter niet aan om te gaan surfen bij Oosten of Zuidoosten wind. Met deze windrichtingen wordt je richting de vaargeul getrokken en wanneer je nog niet goed hoogte kan lopen is dit geen fijne situatie.

Wind- en kitesurfspot

Strand Horst is zowel een windsurf als kitesurf spot. Het kite gebied is echter een stuk kleiner dan het windsurf gebied. Windsurfers mogen wel in het kite gebied komen (al raden wij aan dit niet te doen), maar kitesurfers mogen niet in het windsurf gebied komen. Het kite gebied wordt aangegeven met meerdere grote gele boeien in het water. 

Kijk voordat je gaat kiten of windsurfen altijd even op de borden bij de strandopgang waar de specifieke regelgeving voor de spot staat aangegeven.

Toegankelijkheid Strand Horst

Strand Horst wordt beheerd door Leisurelands. Leisurelands is een bedrijfsmatige duurzame aanbieder van vrijetijdsbesteding voor een breed publiek. Leisurelands exploiteert 20 recreatiegebieden in Nederland. Recreatiegebied Strand Horst is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis. Indien u met de auto komt, betaalt u parkeergeld. Heel Strand Horst is voorzien van een ruime hoeveelheid parkeerplekken. Een parkeerkaart kost € 6,-. Je kunt dan de hele dag parkeren maar let op, je kan de kaart maar 1 keer gebruiken om mee uit te rijden.

Het is ook mogelijk om een auto parkeerpas (tot 6 meter) of trailer parkeerpas (tot 15 meter) aan te schaffen. Je kunt deze pas dan 1 keer per 60 minuten gebruiken. Deze parkeerpas kunt u het hele jaar door parkeren op verschillende recreatiegebieden die worden beheert door Leisurelands. Je kunt deze kaarten zowel online als in in onze surfshop aanschaffen. Ook zijn ze te bestellen via de site van Leisurelands zelf. De auto parkeerpas is te verkrijgbaar vanaf € 49,50 en de Trailer parkeerpas vanaf € 94,50.

Telstar Beach

Bij Telstar Beach bent u welkom om lekker te loungen op ons terras aan het water. Op de menukaart vindt u een heerlijke (lokale) gerechten en drankjes. Ook kun je bij Telstar Beach terecht voor een dag gevuld met teambuilding- en gezelschap activiteiten in het water of op het strand. De activiteiten en uitjes van Telstar Beach staan garant voor een hoop plezier, saamhorigheidsgevoel, inspanning, voldoening en uiteraard ook ontspanning en gezelligheid.

Telstar Beach bevindt zich op het terrein van Leisurelands (op Strand Horst). Het betreft betaald parkeren, maar gasten van Telstar Beach ontvangen €2,50 korting op de uitrijkaart (á €6,-) na besteding van €10,-.

Telstar Beach heeft een uitgebreid aanbod aan clinics, verhuur, lessen en test mogelijkheden om surfskills op te doen of te verbeteren. Bij ons kan je windsurfen, kitesurfen of lekker ontspannen op de SUP staan. De ideale plek voor iedereen die gek is op water & actie!

Hou jij van surfen, maar hou je niet van het moeten optuigen van je materiaal? Geen probleem bij Telstar Beach kunt je met je eigen jaarkaart één jaar lang spullen huren. We beiden jaarkaarten voor het windsurfen, kitesurfen, suppen en combikaarten aan. Een windsurf-/ Kitesurf jaarkaart kost €550,- euro en een combikaart kost €660,- euro. Naast de jaarkaart kan je ook een 15 uren voordeelkaart kopen. Hiermee kan je 15 uur langs voordeling de beste materialen huren.

Strand Horst heeft dus echt alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje uit. Dus tot snel bij Telstar Beach!