Surfspot Strand Horst

Strand Horst is dé surfspot van Midden-Nederland. Deze unieke, ondiepe- en vlakwater locatie aan het Wolderwijd (Randmeren) is voor veel watersporters de ideale plek om te kitesurfen, windsurfen en suppen.

Strand Horst bied je een breed scala aan activiteiten. Wat dacht je van fietsen, wandelen, windsurfen, kitesurfen of Expeditie Veluwe spellen? Ook heeft Strand Horst een beachclub waar je terecht kan voor lekkere versnaperingen en lekker loungen.

Strand Horst ligt in Ermelo en Harderwijk en heeft verschillende zandstranden, ligweiden en voorzieningen voor een dagje uit. Vanuit Harderwijk is Strand Horst goed te bereiken met de fiets via een schitterende fietsroute langs het water. Ook vanuit Ermelo kunt u hier gemakkelijk naartoe fietsen

Door de centrale ligging aan de A28 is de locatie uitstekend bereikbaar met de auto. Daarnaast heeft Strand Horst een jachthaven en kunt u per fiets of lopend met het pontje naar Zeewolde in Flevoland.

Strand Horst is zowel een windsurf als kitesurf spot. Het kite gebied is echter een stuk kleiner dan het windsurf gebied. Windsurfers mogen wel in het kite gebied komen (al raden wij aan dit niet te doen), maar kitesurfers mogen niet in het windsurf gebied komen. Het kite gebied wordt aangegeven met meerdere grote gele boeien in het water. Kijk voordat je gaat kiten of windsurfen altijd even op de borden bij de strandopgang waar de specifieke regelgeving voor de spot staat aangegeven.

Met vrijwel elke windrichting kan er gevaren worden op Strand Horst. Noord, Noordwest en West zijn echter de beste windrichtingen. Wij raden beginnende surfers het echter niet aan om te gaan surfen bij Oosten of Zuidoosten wind. Met deze windrichtingen wordt je richting de vaargeul getrokken en wanneer je nog niet goed hoogte kan lopen is dit geen fijne situatie.

Toegankelijkheid Strand Horst

Recreatiegebied Strand Horst is 365 dagen per jaar toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het recreatiegebied is gratis. Indien u met de auto komt, betaalt u parkeergeld. Heel Strand Horst is voorzien van een ruime hoeveelheid parkeerplekken. Een parkeerkaart kost €6,- euro. Je kunt dan de hele dag parkeren echter kun je de kaart maar 1 keer gebruiken om mee uit te rijden. Nice to know: gasten van Telstar Beach ontvangen €2,50 korting op de uitrijkaart (á €6,-) na besteding van €10,-.

Surfverhuur

Kom je erachter dat je je giek, trapeze, mast, of wetsuit bent vergeten? Of heb je geen eigen materiaal en wil je toch graag surfen? Dat is ook geen probleem! Bij Telstar Beach huur al deze materialen. Alles ligt voor je klaar en je kan zo het water op.

Wil je vaker surfen maar heb je geen eigen materiaal. Hou je niet van het zeulen van het materiaal of natte spullen in de auto? Bij Telstar Beach vind je een 15-urenkaart 0f jaarkaart. Hiermee kan je beschikken over het beste materiaal. Er zijn verschillende opties mogelijk.

Ook kun je bij Telstar Beach terecht voor een een teamuitje, een dag gevuld met activiteiten in en om het water. De activiteiten en uitjes van Telstar Beach staan garant voor een hoop plezier, saamhorigheidsgevoel, inspanning, voldoening en uiteraard ook ontspanning en gezelligheid. Naast een tof teamuitje ben je ook welkom als je op zoek bent naar een unieke trouwlocatie 0f feestlocatie.

Materiaal huren

Telstar Surfshop

Nog een voordeel aan Strand Horst is dat Telstar Surfshop hier is gevestigd. Lig je op het strand maar ben je je handdoek, zonnebrand, slippers, zwemkleding, vin, wetsuit, trapeze vergeten? Of ben je aan het varen en gaat er iets stuk? Geen probleem! Bij Telstar Surfshop vind je alles wat je nodig hebt.

Telstar Surfshop vind je direct na de afslag vanaf de snelweg. Telstar Surf is al jaren de surfspecialist van Nederland! Je bent welkom voor o.a. kitesurf-, windsurf en SUP materiaal. De specialisten van Telstar Surf helpen je graag om zo tot de beste aankoop te komen. Je vindt bij Telstar Surf de beste materialen van de beste merken zoals Duotone, Mystic, Severne, Starboard, Fanatic en meer.

Naast surfmateriaal vind je ook een groot aanbod surfkleding van surfmerken zoals Quiksilver, Roxy, Brunotti, O’Neill, Billabong en ION. Telstar biedt een groot assortiment t-shirts, boardshorts, bermuda’s, zonnebrillen en slippers.

Shop nu