Kitesurfspot Nederland

Kitesurfspot Telstar Beach, gelegen in het hart van Nederland tussen Ermelo en Harderwijk, is de kitesurfspot van het land. Deze unieke locatie aan het Wolderwijd (Randmeren) biedt ondiep en vlak water, waardoor het de ideale plek is voor kitesurfers van alle niveaus. Het kitesurfen staat centraal in Telstar Beach, maar de locatie biedt ook een breed scala aan andere activiteiten. Van windsurfen en suppen tot fietsen en wandelen, er is voor ieder wat wils. Na een dag vol actie op het water, kun je ontspannen in de beachclub met heerlijk eten en een comfortabele lounge.

Of je nu een ervaren kitesurfer bent of net begint met deze opwindende sport, Strand Horst biedt de perfecte omstandigheden en voorzieningen voor een onvergetelijke kitesurfervaring.

Telstar Beach is een locatie die zowel windsurfen als kitesurfen faciliteert. Het gebied voor kitesurfen is echter kleiner dan het gebied bestemd voor windsurfen. Hoewel windsurfers het kitesurfgebied mogen betreden (hoewel we adviseren dit te vermijden), is het voor kitesurfers niet toegestaan om het windsurfgebied te betreden. Het kitesurfgebied wordt gemarkeerd door meerdere grote gele boeien in het water. Voordat je gaat kitesurfen of windsurfen, raden we je aan om de borden bij de strandopgang te raadplegen voor de specifieke regels van de locatie.

Strand Horst biedt de mogelijkheid om te varen bij bijna elke windrichting. De meest gunstige windrichtingen zijn echter Noord, Noordwest en West. We adviseren beginnende surfers echter om voorzichtig te zijn bij Oosten of Zuidoosten wind. Deze windrichtingen kunnen je naar de vaargeul trekken, wat een uitdagende situatie kan zijn als je nog niet goed hoogte kunt lopen.

365 dagen per jaar toegankelijk

Het recreatiegebied Strand Horst is het hele jaar door toegankelijk, van zonsopgang tot zonsondergang. De toegang tot het gebied zelf is kosteloos. Als je met de auto komt, zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar tegen een vergoeding van €6,- voor een dagkaart.

Let op, deze kaart kan slechts eenmaal worden gebruikt om uit te rijden. Een leuk extraatje: gasten van Telstar Beach krijgen €2,50 korting op de parkeerkaart na een besteding van minimaal €10,-.

Surfverhuur bij Telstar Beach

Ben je iets essentieels zoals je giek, trapeze, mast of wetsuit vergeten? Of wil je graag surfen maar heb je geen eigen uitrusting? Geen zorgen! Bij Telstar Beach kun je al deze materialen huren. Alles is voorbereid en je kunt direct het water op.

Als je regelmatig wilt surfen maar geen eigen uitrusting hebt, of als je het niet prettig vindt om met natte spullen in de auto te zitten, biedt Telstar Beach de oplossing. Met een 15-urenkaart 0f jaarkaart kun je gebruik maken van topkwaliteit materiaal. Er zijn verschillende opties beschikbaar.

Materiaal huren

Telstar Surfshop

Een ander voordeel van Telstar Beach is de aanwezigheid van Telstar Surfshop. Ben je iets essentieels vergeten zoals je handdoek, zonnebrand, slippers, zwemkleding, vin, wetsuit of trapeze? Of is er iets kapot gegaan tijdens het varen? Geen zorgen! Bij Telstar Surfshop vind je alles wat je nodig hebt.

Telstar Surfshop is gemakkelijk te vinden, direct na de afrit van de snelweg. Met jarenlange ervaring als surfspecialist in Nederland, biedt Telstar Surf een breed scala aan kitesurf-, windsurf- en SUP-materialen. De deskundige medewerkers van Telstar Surf staan klaar om je te helpen bij het maken van de beste aankoop. Je vindt er topkwaliteit materialen van gerenommeerde merken zoals Duotone, Mystic, Severne, Starboard, Fanatic en meer.

Naast surfmateriaal vind je ook een groot aanbod surfkleding van surfmerken zoals Quiksilver, Roxy, Brunotti, O’Neill, Billabong en ION. Telstar biedt een groot assortiment t-shirts, boardshorts, bermuda’s, zonnebrillen en slippers.

Shop nu